Искам да помогна

ВСИЧКИ средства отиват САМО в твореца. Сайтът не взима нито 1% като комисионна, както и не взима такси за регистрация в платформата. Купувайки артикул от тук – вие го плащате директно на майка на дете със специални нужди, или на възрастен с такива. 

Най-малкото, което можете да направите е да споделите за групата и за съществуването на сайта. Колкото повече хора знаят – толкова по-добре. Много от тях ще се изумят от красотите, които се предлагат тук, и които не отстъпват по никакъв начин на продуктите в бутиковите магазини.

Към настоящия момент – всички разходи (и пари, и време) се поемат от мен, Петя Колева. За сега, чисто финансово, разходите не са големи. Задължителни „консумативи“ са домейнът и хостингът. За огромно щастие  – от NS1.bg ни предоставиха безплатен хостинг (с отлични ресурси), така че най-големия консуматив на сайта остава неговото администриране. Реклами не се пускат – разчитаме на споделяния в социалните мрежи и отразяването на идеята на групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, и на сайта в медиите. Най-големият ресурс е времето, което се отделя за неговото администриране. Това е един наистина значителен ресурс. Независимо, че творците сами качват своите продукти – сайтът трябва да бъде винаги в добро техническо състояние, всичко по него да бъде обновено. Творците се одобряват РЪЧНО след направена от мен проверка дали са родители на дете с увреждане, или самите те са хора с увреждания. Ако някой има затруднения с работата – необходимо е да инструктирам. Периодично добавям набор от инструкции в таблото на творците, говоря персонално с тях – най-често в Messenger. Фейсбук страницата на сайта също се администрира от мен. На кратко – доста си е 🙂 

От различни места получихме съвети да добавим форма за дарения, с която да се наберат средства за поддържането на този сайт – плащането на консумативите, администрирането му и подобни. Други платформи с подобни цели го правят, и като цяло – в световен план е нормално, когато правиш нещо доброволно – други хора, също така доброволно да те подкрепят финансово. Това е нещо, което се обмисля, но не е дефинирано към момента. 

Фейсбук групата

Сайтът и групата са свързани. Причината да съществува сайта е групата. Благодарение на това, че тя събра толкова много творци (майки на деца с увреждания, и възрастни с увреждания, които правят ръчно изработени неща) на едно място – имах възможността да попитам голяма част от тях дали един такъв проект би им бил полезен. Когато се одобрява профил на творец в сайта – той бива проверяван в групата, и само, ако там липсва информация – осъществяваме контакт за потвърждение. С времето бях добавена и като администратор на групата, към другите понастоящем 4 жени-администратори. Сайтът помага на една част от хората в групата, но има много други, които ще намерите само там.

Хубавото тук е, че всичко е структурирано по категории, и едновременно с това – има информация за всеки творец. Вие спокойно можете да харесате артикули, и на страницата на всеки артикул да кликнете на линка на твореца и да прочетете неговата история, да се свържете с него и да разгледате другите направени от него неща. Като цяло – процесът е улеснен и е 1:1 с един онлайн магазин, с който повечето от хората са свикнали вече да работят.

Има много творци, които нямат желание или възможност да качват своите артикули в сайта, но го правят в групата. Т.е. в нея можете да намерите хора, които тук ги няма. Освен това – в групата ще прочетете трогателни неща, които ще заредят деня ви с положителна енергия. Колкото и алогично да звучи – група, в която съществува думата „увреждане“ е една от най-позитивните групи в мрежата!

За творците

Целта на този сайт е да бъде в помощ на тези, които се опитват да припечелят допълнителни доходи, докато отглеждат дете с увреждане. Ако вие сте леля на такова дете, например, и не изпълнявате основна роля в грижите за него – нямате право да качвате ваши продукти в сайта. Ако, обаче, сте баба, която не работи, за да е в помощ на внучето си с увреждане – сте добре дошла. Молим за прозрачност и уважение – и, нали знаете – „Ако се дебнем, ще се хванем!“

Kupi Podarak твърдо заявява, че всяка майка на дете с увреждане (или човек от примера по-горе) ще има право на достъп до платформата И за това няма да й се изискват никакви суми или % от печалбата. Разбира се, като всяко нещо – и тук си има изисквания, основното сред които е да се спазва закона на Република България. 

НИЩО! НИЩО! И пак НИЩО! Този сайт бе създаден, за да ви помогне – а не, за да печели на ваш гръб! Достатъчно сложно е всичко и навсякъде – нека има едно простичко нещо, което, обаче работи. Защото е задвиждвано от една по-голяма сила от парите!

Отворете този линк, попълнете формата и изчакайте одобрение от администратор. След като бъдете одобрени – впишете се и отврете бутона „Моят магазин“. Това е вашето Табло и можете да добавите информацията за себе си и своите артикули.

Доставка

Разликата между този сайт и други с подобна цел е в това, че тук творците се регистрират САМИ, САМИ качват своите продукти и определят удобните за тях условия. Това означава, че някои работят с всички доставчици, други – само с Еконт, трети – със Спиди и т.н. Ако не е упоменато в процеса на поръчка, и творецът не се е свързал с вас, за да уточните детайлите – най-вероятно начинът, който сте описали Вие е удобен за тях.

Цените за доставка зависят от много неща – теглото на пратката, куриера, дали доставката ще е до адрес или до куриерски офис. Тъй, като е практически невъзможно да се фиксират точни цени, предвид факта, че тук има доста регистрирани творци – затова зададените цени са приблизителни. Средно – цената до офис на куриер е 5лв, а до личен адрес – 7 до 8 лв.

Тук факторите са много! Поръчвате нещо, което вече е готово, или нещо, което ще се изработва сега? Много любезно искаме да напомним, че този сайт не е машина за печалба. Тук творбите си публикуват хора, които през по-голямата част от времето си са ангажирани със своите деца със специални нужди, или хора, които самите са със специални нужди. Подразбира се, че доставка от днес за утре не е гарантирана. Ако силно се интересувате от срокът за доставка – най-добре се свържете предварително с твореца на предоставения телефон, изпратете запитване през сайта или пишете в чата. 

За съжаление – тъй, като творците САМИ се регистрират, САМИ добавят своите продукти и САМИ обработват поръчките си – нямаме наблюдения над движенията на пратките. Винаги можете да осъществите личен контакт. Купи подарък също може да ви съдейства, с цел по-бързото разрешаване на ситуацията. Все пак, предвид факта, че хората тук са ангажирани с малко по-различни дейности в ежедневието (като отглеждането на дете със специални нужди; или самите те са хора с увреждания и нещата се случват по по-различен начин за тях) – молим за толерантност и разбиране. 

Плащане

Предвид факта, че в този сайт САМИ се регистрират всички творци, и САМИ определят своите условия – начините за плащане варират. Някои работят със стандартния наложен платеж, други – с банков превод, трети – с PayPal. При поръчката на даден артикул ще видите списък с възможните опции.

В случай, че описаните от твореца начини за плащане не са удобни за Вас – моля, свържете се директно с него на посочения телефон, като изпратите запитване или пишете в чата в страницата му в сайта. Сигурни сме, че бихте стигнали до удобно и за двете страни решение веднъж, след като сте осъществили личен контакт.

Други

Ако имате съмнения, че даден профил на творец не би следвало да е част от платформата – моля, свържете се с нас на info@kupipodarak.com, или във Фейсбук на https://facebook.com/kpodarak. Разбира се, ние не сме държавен орган, но винаги можем да проверим отново нещата и при нарушение на Общите ни правила – профилът да бъде прекратен.

На ваше разположение сме – отворете страницата за Контакти.