Купи подарък с ❤️ от майка на дете с увреждане
New

Света Анна

80,00лв.


Готовност за изпращане до 1-3 работни дни
  Изпрати запитване
0 out of 5
icons8-guarantee-64
Всички продукти в този сайт са изработени от майки на деца с увреждания и хора с увреждания. Вие купувате директно от тях, без посредничество.
Света Анна

Света Анна

80,00лв.

Описание

Икона на света Анна – образът е върху златен фон както подобава на светицата.

Майката на Пресвета Богородица се нарича Анна. Легендата разказва за нея, че тя и съпругът ѝ Йоаким дълго били бездетни, но една нощ ангел им се явил и им съобщил, че ще има дете. Това дете те нарекли Мария, а по-този начин подготвили и Божия план за идването на Христос. 

Светицата е дълбоко почитана и в България. Нейният празник е на 9 декември, който се смята за денят на Зачатието на Дева Мария. Така Анна се превръща в пазителка на бременни жени, на майки и вдовици, на семейството. Многобройни са обичаите по цяла България, които и до днес се правят от народа в чест на бабата на Иисус Христос. Освен на 9 декември, църквата отбелязва смъртта на света Анна, а на 8 септември я отбелязва с нейния мъж Йоаким като родители на появилата се на света Дева Мария.  

Иконата е подходящ подарък за младо семейство; за жена очакваща своята рожба, за имен ден на Анни, Ана, Анета, Ана-Мария, Анелия и производните имена