Купи подарък“ е благотворителен проект, чиято единствена цел е да улесни майките на деца с увреждания, и възрастните с увреждания, които изработват предмети с цел допълнителен (или пък единствен) доход да достигнат по-лесно до крайния потребител.

Защо онлайн магазин?

За вас, скъпи читателю, е доста по-лесно да разгледате асортимент от продукти, базиран на ваше предпочитание относно категория, ценови диапазон или друг фактор. Това е безспорен факт и ние ценим вашето време. Знаем, че закупувайки подарък от този сайт, вие желаете да участвате в една добра кауза. Много по-бързо и удобно за вас е да изберете желания подарък, да го добавите в кошницата, да дадете своите данни за доставка и да изберете начин на плащане. Поръчката веднага достига до твореца, публикувал артикула – и реално и двете страни спестяват време и усилия.

Как творец добавя своите произведения?

Процесът е сравнително лесен – попълва се форма за регистрация, която очаква одобрение на администратор. Администраторът проверява дали лицето е родител на дете със специални потребности (или възрастен със специални нужди), и профилът се одобрява само, след като проверката удостовери това. След това – творецът настройва своя профил, попълва своите данни за контакт, предоставя информация за себе си и качва своите артикули. В този сайт не участват творци, които не отговарят на условията. Ние целим пълна прозрачност.

Как клиентът прави поръчката?

За клиентът всичко работи така, както в един онлайн магазин – той сам избира какво да разглежда. Допълнително – при всеки продукт може да провери кой го е изработил, да прочете повече информация за него/нея и да се свърже по телефон, мейл, Фейсбук. Възможно е да изпрати своето запитване, при необходимост от индивидуална поръчка, или пък да пише на твореца директно в чат системата на сайта. Ако е харесал продукт – добавя го в кошницата и процедира към завършване на поръчката.

Ключови елементи

Има неща, обаче, които различават този сайт от онлайн магазин – и това са именно хората, които публикуват своите артикули в него. Напомняме ви, че това са майки на деца с увреждания – т.е. тяхната основна работа е да се грижат за децата си, които имат по-специални нужди. Разбира се, в тази категория попадат и майки и бащи на деца, които не се нуждаят от постоянната грижа, защото тяхното увреждане не го изисква – и все пак тези семейства имат доста повече разходи (например за рехабилитации, специални медикаменти, разни уреди и какво ли още не, което държавата не предоставя безвъзмездно) от семейства, в които децата нямат сериозни здравословни проблеми. Т.е. в този случай – те се опитват да припечелят едни много необходими допълнителни доходи. Третият вариант (по-малък брой от творците в сайта) – възрастни с увреждания, за които това е единствената работа, която могат да извършват срещу заплащане, заради състоянието им. И в трите описания – не говорим за хора, които ежеминутно имат възможност да отговорят на вашите въпроси, да потвърдят вашата поръчка и да я изпратят в същия ден. Независимо, че може да имат огромно желание за това. Наясно сме, че разбирате каузата ни, че сте толерантни – молим ви винаги да имате и този ключов елемент предвид, за да бъдат отношенията между двете страни винаги така чисти, както и самата идея.

Наистина ли е благотворителен проектът?

„Купи подарък“ НЕ взима нито 1лв за регистрация на творец в системата, и нито 1% от извършена поръчка през сайта. „Купи подарък“ не е страна в договорните отношения между вас, като клиент и твореца. Разбира се, всеки, регистрирал се, за да публикува своите артикули се съгласява с Общи условия, целящи спазването на закона. Към датата на публикуване на този материал – всички разходи като пари и време, необходими за изработката и поддръжката на този сайт – технически, и административно са за сметка на неговия създател (Петя Колева). Вашите средства отиват директно за майката/родителя/ на дете или възрастен с увреждане, и противно на други сайтове – тук % за поддържане съществуването на сайта не се пренасочва.

Благодарим ви, че сте част от нашата идея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.