Идеята зад Фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ принадлежи на Ина Маринова (ако все още това не е станало ясно на някои от вас). Не след дълго, обаче, в групата се молят да се включат и порастнали вече хора с увреждания, които творят – с което броят на творците нараства. Към тях се присъединяват и социални предприятия, които осигуряват работа на хора с трайни увреждания и именно тях ще ви представя днес.

Активните профили към момента са едва 3, но артикулите, които предлагат са доста и са сред любимите в сайта. Иска ми се да им отделим нужното внимание и да ви запозная с тях. Ето ги, по ред на регистрация:

Ателие Декор

Ние сме ателие ДЕКОР – социално предприятие в гр. Троян. Осигуряваме заетост за хора с различни възможности в две основни направления – ръчна изработка на тематични сувенири и подаръци, вкл. корпоративни подаръци, и DECORbox – Кутия на въображението. По този начин те се изграждат като личности, развиват своите професионални, лични и социални умения, и се чувстват като част от обществото. Вярвамe, че всеки може да намери своето място на пазара на труда и има право да работи. Вярвамe, че можем да сме единни в своето разнообразие и различие. Вярвамe, че ако слушаме сърцето си, можем заедно да направим света едно по-добро място за живот на нашите деца.

Профил

Социално предприятие Работилница за сувенири и култура

Социално предприятие „Работилница за сувенири и култура” е място, в което хора с увреждания творят и създават различни сувенири. Произвеждат се артикули, които са предимно от естествени материали и ръчна изработка, с дизайн, които е по-различен от масовото предлагане. Купувайки от продуктите, вие подкрепяте освен хората с увреждания, а също така и културни събития, насочени в подкрепата на хора, които са на различни възрасти и развиващи своите таланти.

Бъди част от каузата!
Профил

Няма невъзможни неща

Социалното предприятие към Сдружение „Няма невъзможни неща“ – Варна работи от 2019 година и създава работа на младежи с увреждания. Помагаме на младежите да развиват своите умения за труд, обучаваме ги за работа на конкретни работни места, подкрепяме ги.

В социалното предприятие работещите младежи участват в изработката на няколко вида продукти и услуги:

  • Градинка в чашка – отглеждане на разсади и билки, помощ в зеленчукови градини
  • сок-фреш – предстои откриване на професионална Кухня
  • мини-печатница – дигитален печат на картички, плакати, календари и др., подвързване, ламиниране, презентации; преводи от/на английски език
  • зала за събития

Младежите са страхотни – могат много, искат да се научат на още неща, работят с голямо желание, старание и отговорност. Щастливи са, когато виждат резултата от своя труд и се чувстват пълноценни личности.

Наши продукти могат да се закупят онлайн и
в магазина на адрес: Варна, ул. Радко Димитриев 7А

Профил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.