Тази година Коледа е вълшебна!

Въпреки пандемията…

Казват, че по Коледа стават чудеса. Банално или не – нашето общество има своето Коледно чудо. Фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ е сред най-хубавите неща, които са се случвали на много от нас. Творци се почувстваха оценени, родители се почувстваха разбрани, семейства бяха истински трогнати от Коледни инициативи, доза вълшебство влезна в домовете на стотици (а дали не и хиляди) клиенти. Толкова прекрасни примери мога да ви дам, че ще ви се стори чак утопично и непонятно за нашите географски ширини. Но, това е реалността – сърцето на българина е голямо, и това се доказа, макар и трудностите, пред които е изправен целия свят. И, за да предам Коледния дух – ще ви разкажа за няколко от невероятните неща, които ни се случиха.

Бъди дядо Коледа за дете с увреждане

В групата бе дадена идеята да се подари подаръче на дете с увреждане – ей така, за да се усмихне. И веднага да уточня – социалният статус на семейството не е сред факторите, единственият фактор е детенцето да е със специални нужди. За дни желаещите да подарят се прервърнаха в ХИЛЯДИ. Наложи се организаторите да агитират нас, родителите, да запишем децата си, просто, защото на едно дете се падаха по няколко подаръка. Лично аз известно време се притеснявах да го направя, незнайно защо. След поредната агитация записах дъщеря си. Получаването на подаръците след това бе един от най-емоционалните моменти за нашето семейство. Такава емоция, която те разтърсва из основи. Напълно непознати за теб хора са проучвали какво ще я зарадва, положили са големи усилия да изберат най-правилните неща, похарчили са средства и време, постарали са се да опаковат и изпратят… И когато тя нетърпеливо отваря пакетите – моето сърчице тупка по-бързо и от нейното. Това беше от онези моменти, в които не се чувствахме сами – чувствахме се разбрани! Топлотата я усещахме като от най-близки хора и едва ли нашата благодарност би могла да се изрази с думи. Това цялото трябва да го умножим по стотици, защото тази емоция влезна в много домове – неразбрано за теб, читателю, но дълбоко оценено от нас. Приказно! Вълшебно!

Любяща грижа за трудолюбиви ръце

Друга прекрасна инициатива по това време бе подаръкът, който маникюристки направиха на майки от групата. Те се погрижиха за нежните им ръце, като им подариха красив маникюр. Нещо, за което много от майките не са намирали време да направят, причина да направят, или не са имали финансова възможност. Знаете ли каква нужда имат ръцете, които творят нещо, от малко по-специални грижи? Любящи грижи, от съпричастни жени, които отделиха от времето си, и се отказаха от платен час, за да го направят за тези майки, които изявиха желание… Кампанията обхвана цяла България, а групата се изпълни с нови благодарности и страхотни снимки. Нещо, което заслужава нашите адмирации!

Нашият хостинг – вече любезно и безплатно предоставен от ICN

Важно е да споделя с вас, че през 2021г. сайтът ще ползва с огромна благодарност услугите, който icn.bg (едни от най-големите хостинг доставчици в България) ни предложиха безвъзмездно! Да, правилно разбрахте – ТЕ се свързаха с нас чрез групата, и предложиха своите услуги напълно безплатно за благотворителната цел на сайта. И тук не говорим за обикновена хостинг услуга, а за нещо много добро, и много скъпо! Нещо, което лично аз не бих могла да плащам така, както плащам до сега и за което щеше да се наложи да организираме продажби на някои от артикулите в сайта с цел финансовото му поддържане. Ами, сега това не се налага! Сайтът е финансово обезпечен за дълъг период от време, и единственият му разход ще продължи да бъде само техническото и административно поддържане. ICN свалиха голям товар от плещите на проекта и благодарността ни никога няма да е достатъчна.

Творците и техните семейства

Тази година надеждата влезна в много домове. Хора повярваха в способностите си, други се почувстваха полезни на себе си и близките си и с друго, освен това да бъдат родители. Да не забряваме факта, че чисто финансово много семейства подобриха състоянието си – благодарение на труда си, НО благодарение най-вече на вас, защото решихте да закупите подарък с кауза и да се доверите на нашите творци. Много от тях се подготвяха последните 2 месеца с Коледни артикули, но това не означава, че след Коледа дейността на сайта или групата ще спре. Напротив! Всички, които могат – ще подготвят нови неща, от които да се вдъхновите – а поводите за празнуване през новата година тепърва предстоят! За всички нас ще е огромна чест и голямо удоволствие отново да изберете подарък с кауза.

Лично аз…

Вече говоря от първо лице, тъй, като много хора се запознаха със сайта чрез информацията, която дадох за него в някои медии, или пък са прочели за това в групата. Лично аз бях до замайване трогната, уважена и благословена от хората, които се възползваха от ресурсите на сайта. Тук вече думите ми не стигат, а както виждате – обикновено те не са ми проблем. Ще бъда максимално откровена – разбира се, че съм очаквала по едно „Благодаря!“, защото усилията са доста, и за постоянно работещ човек / съпруга и майка – времето за тях „крада“ от малкото свободно, което имам, или пък работя на още по-голяма скорост, за да ползвам и от работното. Но! Домът ми се изпълни с ръчно изработени съвършенства, които са безценни за мен. Куриерите вече се смеят, че твърде много подаръци са ми доставили и вече прекалявам 😀 Всеки един от тях е бил непоискан от мен, но старателно изработен, опакован и изпратен с цялата топлина на света. За мен това никога няма да бъдат просто вещи, даже не ми се иска да ги използвам, за да останат вечни. Засипана бях от друг тип, неочаквана благодарност – и това е магическо усещане. Още по-изненадващото е, че клиенти на сайта, които реално вече помагат на каузата отделиха от времето си, за да ми пишат – било то във Фейсбук страницата на сайта, или на мейла с благодарност, че той се е случил. Това тотално ме изуми, защото наистина дори не ми е минавало на ум. Но, както казах – сърцето на българина е голямо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.