На официална церемония, която се проведе на 4 ноември 2021г., бяха отличени победителите в тазгодишното издание на българския уеб конкурс “Сайт на годината”. Събитието за трета поредна година откроява добрите примери в българското онлайн пространство и популяризира интернет предприемачеството у нас.

“Благодарим на всички, които в залата и онлайн се вълнуваха, усмихваха и радваха заедно с нас на официалната церемония по награждаване на победителите. Честито на всички спечелили. Поздравяваме ги за успеха им и ще следим с интерес тяхното бъдещо развитие, защото вярваме, че смелите успяват” – споделя Жюстин Томс, създател на престижната надпревара.

Конкурсът се провежда за 20-та поредна година и участваха общо 125 проекта в различни категории. Сайтът KupiPodarak.com бе записан в категорията „Сайт на кауза/НПО“, заедно с други 13 на брой. С 889 гласа бе избран за „Победител на публиката“. Други 5 проекта бяха избрани за фаворити на журито.

Едновременно с това, Петя Колева спечели специалната награда в конкурса „Жени в технологиите“, която е колаборация между „Сайт на годината“ и българския филиал на „Women in Tech“ (международна НПО с филиали в над 20 държави и централа във Франция). Тя се присъжда за първи път в историята на конкурса и е за жена – лидер и/или създател на проект, събрал най-много гласове от стандартното гласуване. Сред общо 24 проекта, декларирали основно участие на жена в разработването им – KupiPodarak.com е събрал най-много от гласовете на журито.

При регистрацията за участие се е въвел специален маркер, който указва дали сред създателите и управителите на агенциите и компаниите – участници има жена, която е била ангажирана с проекта. За да се гарантира безпристрастност на гласуването, половият признак на участниците е станал видим дори и за журито, едва след обявяване на победителите в конкурса.

Така победителката става известна само след като всеки от проектите е събрал съответния брой точки, мнения, рецензии и коментари на база професионализма и изпълнението на проекта.

Благодарим ви за подкрепата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.