Преди 1 година, на 12 октомври 2020г. се ражда Фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“

Ина Маринова прави групата спонтанно, и само за няколко дни потребителите в нея стават над 5000, а днес те са над 143 000! Макар да съдържа тежката дума „увреждане“ в името си, тя бързо се превръща една от най-позитивните групи в мрежата. В нея предлагат творенията си стотици майки на деца със специални нужди и хора с увреждания. Основният фокус винаги остава чистата идея да се даде нов шанс именно на онези жени, които заради заболяването на своето дете остават в едно дългогодишно майчинство, без възможност за работа. Защото в най-голям процент от случаите майките са онези, които оставят работата си, за да са до детето. Не след дълго към групата от майки се присъединяват и възрастни с увреждания и няколко социални предприятия. Хора, които като форма на терапия са започнали да творят намериха място, на което да достигнат до значително голям брой клиенти, които желаят да закупят своето нещо именно от тях.

На 13 октомври 2020г. се заражда и идеята за сайта

Петя Колева е сред тези първи няколко хиляди човека, които се присъединяват към групата, и която решава да предложи още един канал за изява на творците в нея. Сайтът цели да предостави друг начин за пазаруване на онези клиенти, които предпочитат да купуват от онлайн магазини, вместо от Фейсбук. Все още се акцентира на личната история на продаващия, но начинът на представяне на артикулите е по-скоро ориентиран към улеснение на търсещия.

Това беше само началото

След това последва лавина от споделяния, позитивни коментари, вълшебно изработени продукти и доволни клиенти. Този успех се дължи на всички в групата – и на творците, които с прекрасните си изделия доказаха, че нещата им си заслужават да бъдат закупени и подарени, и на потребителите, които прегърнаха идеята и започнаха да търсят всичко, което може да бъде направено ръчно – първо при нас. Ще допълним и медиите, които сами пожелаха да споделят какво се случва и да дадат по-голяма гласност, за да достигне информацията до максимален брой хора. Радио БНР Бургас всяка неделя излъчва своето „Радиомагазинче Надежда“, в което всяка седмица представя по един творец. Различни български телевизии отделиха от своето ефирно време, за да разкажат повече за „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. Голям брой сайтове също споделиха за случващото се. И колелото се завъртя 🙂 

През изминалата година

Освен търсенето и продаването на стоки – наложи се да се въведат и определени правила. 5 администратора съдействат за спазването им – Ина Маринова, Шенай-Сесил Димитрова, Гери Маврова, Севдалина Иванова и Петя Колева. След няколко месеца на наблюдение и отговаряне на стотици въпроси и от творци, и от клиенти, стана ясно, че трябва да се наложат някакви изисквания и граници. Всичко, най-вече, за да не се измества фокуса на групата, и, за да бъде максимално удобно на търсещия да намери това, което му е необходимо. Все пак целта на групата е именно да предостави работа, и в този си смисъл тя е търговска – следователно клиентът трябва да се чувства комфортно.

За огромно щастие – групата стана толкова популярна, че почти няма човек, който да не е чувал за нея. Сред други групи из мрежата хората започнаха да съветват някой, който търси нещо конкретно – да го намери именно в „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. Тя се превърна в символ на качествена ръчна изработка, а актът на закупуване започна да носи още по-голяма удовлетвореност. Предложените артикули са хиляди, направените поръчки – също. Толкова голям е и броят на положителните отзиви, които клиентите споделят с голямата аудитория след получена поръчка.

Благодарим ви, че по един или друг начин направихте това възможно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.